Напишіть нам

Ми знаходимось

вул. Академіка Янгеля, 65

Як нас знайти?

Наші телефони

+ 38 (068) 941-73-16

+ 38 (093) 297-94-88

Графік роботи

Пн-Пт: 8.00-20.00

Сб: 8.00-14.00

вул. Академіка Янгеля, 65

+ 38 (068) 941-73-16

ua ru

+ 38 (068) 941-73-16

Замовити дзвінок

Замовити дзвінок

Що впливає вибір протезної конструкції?

Що впливає вибір протезної конструкції?

Сучасна стоматологія дозволяє відновити зуби при будь-якій ступені зруйнованості і може зробити посмішку бездоганною за короткий термін.

Питання естетики можна вирішити за допомогою протезування зубів.

Якість протезування визначається кваліфікацією лікаря і зубного техніка, рівнем клінічного мислення та оснащеністю клініки. Це найважливіші принципи роботи, яких дотримуються спеціалісти нашої стоматології та за якими ми даємо безумовні гарантії.

  1. Зубний протез – це складна біомеханічна конструкція, яка повинна відновити втрачений орган(зуб), максимально наближаючись до параметрів живого.
  2. Основне завдання лікаря-ортопеда – підбір такої конструкції протеза, яка не тільки замінить відсутні зуби, але і дозволить надовго зберегти решту.
  3. Наявність найширшого спектра сучасних технологій в клініці дає можливість оптимально підбирати їх під конкретну проблему пацієнта, а не навпаки – підганяти рішення проблеми під наявну технологію.
  4. Високий рівень клінічного мислення наших лікарів вироблений з роками на основі застосування нових (сучасних) технологій.

Методики і засоби, що застосовуються в сучасному протезуванні, постійно удосконалюються. Прагнучи допомогти вам прийняти правильне рішення, ми опишемо ті зміни в зубощелепному апараті, які відбуваються після втрати (видалення) навіть одного зуба.

Ще в 1905 році Годон висунув теорію артикуляційної рівноваги, суть якої полягає у наступному. Зубна система являє собою єдине ціле зубних рядів. При цьому кожен зуб знаходиться під впливом замкненого кола сил, що утримують його в одному і тому ж положенні. Це один з важливих теоретичних принципів ортопедичної стоматології.

На жаль, часткова втрата зубів супроводжується багатьма вторинними змінами в зубощелепному апараті, найважливішими з яких є:

  • деформація зубних рядів, яка часто супроводжується складними порушеннями оклюзії;
  • втрата обсягу кісткової тканини;
  • у випадках повної втрати зубів – порушення нейро-ферментативних процесів.

Протезування таких пацієнтів неможливе без складної попередньої підготовки.

Лікар приймає рішення на підставі багатьох чинників і зокрема на підставі клінічної картини.

Клінічна картина залежить від багатьох факторів:

  • віку хворого;
  • числа втрачених зубів;
  • давності їх видалення;
  • виду прикусу і т.д.

Чим більше часу пройшло з моменту видалення зубів і чим значніше дефект зубного ряду, тим грубіше деформація. У дітей така деформація розвивається швидко, в літньому віці – повільніше.

Что влияет на выбор протезной конструкции

Дефекти коронок (каріозного і некаріозного походження), зубних рядів, функціональне перевантаження пародонту, тощо викликають вертикальне висунення зубів (вгору або вниз – в напрямку відсутнього або ураженого зуба).

Блок зубів разом з альвеолярним відростком на верхній щелепі висувається в просвіт дефекту зубного ряду до тих пір, поки жувальна поверхня зубів не торкнеться слизової оболонки беззубого альвеолярного відростка. В кінцевому підсумку це призводить до утворення пролежня. Це явище отримало назву «Ефект Попова-Годона».

Вибір методу протезування визначається характером клінічної картини, віком і загальним станом хворого. Якщо який-небудь метод не дозволяє вирішити задачу, стоматологи вдаються до поєднання методів (комбіноване лікування).

Замовити дзвінок