Напишіть нам

Ми знаходимось

вул. Академіка Янгеля, 65

Як нас знайти?

Наші телефони

+ 38 (068) 941-73-16

+ 38 (093) 297-94-88

Графік роботи

Пн-Пт: 8.00-20.00

Сб: 8.00-14.00

вул. Академіка Янгеля, 65

+ 38 (068) 941-73-16

ua ru

+ 38 (068) 941-73-16

Замовити дзвінок

Замовити дзвінок

Як доглядати за брекетами, щоб зберегти зуби здоровими?

Як доглядати за брекетами, щоб зберегти зуби здоровими?

Отже, ортодонт стоматологічної клініки «ДІАДЕНТ»встановив брекет-систему, але що ж робити далі? А далі її потрібно просто носити.

Але брекети дуже вибагливі до догляду і ставитися до них необхідно дуже дбайливо, щоб не пошкодити власні зуби. Є кілька основних правил, яких слід дотримуватися під час курсу ортодонтичного лікування:

1. Перше і найважливіше правило: брекети вимагають дуже ретельного догляду!

Дбати про чистоту зубів під брекетами  необхідно регулярно та з ентузіазмом. Крім звичних гігієнічних процедур вранці та ввечері, доведеться чистити зуби після кожного прийому їжі. ал В цьому вам зможуть допомогти і полегшити процес спеціальні засоби для догляду за ортодонтичними конструкціями.

Вам варто озброїтися спеціальними засобами гігієни:

  • ортодонтична зубна щітка з V-подібною формою щетини відмінно відчистить брекет-систему;
  • монопучкова зубна щітка для очищення поверхні зуба безпосередньо під ортодонтичною дугою;
  • флосс допоможе проникнути в міжзубні проміжки над дугами;
  • спеціальні міжзубні щіточки (йоржики) очистять поверхні між дугами та зубами;
  • спеціальні зубні пасти по догляду за зубами,на яких закріплені елементи брекет-системи.

Часто, до їх складу входять ензими(ферменти).Їх функція полягає в розчиненні зубного нальоту в місцях,що є важкодоступними для зубної щітки.

Також в них можуть міститись такі антисептики,як цетилпіпидиній хлорид.

Дія всіх компонентів ORTO-паст має активно виражений антикарієсний ефект.

  • зубні ополіскувачі та зубні пінки.

Використання грамотно підібраних засобів допоможе впоратися з найбільш поширеними проблемами, які можуть виникнути під час носіння ортодонтичних конструкцій: натирання внутрішніх поверхонь губ і щік, накопичення нальоту у важкодоступних для чищення місцях, виникнення неприємного запаху з рота, запалення ясен.

В якості додаткового засобу гігієни стане у нагоді іригатор — пристрій, що подає під тиском тонкий струмінь рідини. Його можна ефективно застосовувати як додатковий засіб очищення, бо він не замінює щітку, міжзубні щіточки і флоси. В якості рідини для очищення брекетів може використовуватися як спеціальний розчин, так і проста вода.

Але будьте обережні! Застосування іригатора може викликати подразнення у людей з чутливими яснами, тому їм рекомендується вибирати моделі з регульованим напором. Іригатори бувають стаціонарними і переносними, останні можна брати з собою в подорож, що дуже зручно.

2. Другим обов’язковим правилом є дотримання дієти!

Брекет-система — досить міцна конструкція, але водночас і вразлива. Її можна легко пошкодити, насолоджуючись такими улюбленими для всіх продуктами як попкорн, шашлик, яблука, горіхи та інше.

Обмеження в харчуванні зводяться до заборони не тільки на споживання твердої їжі, але також і на продукти, які можуть застрягнути в брекетах. До таких належать здобні булочки, іриски, жувальні гумки та інші смаколики. Крім того, не варто пити гарячий чай або їсти холодне морозиво, тому що різкий перепад температур погіршує еластичність ортодонтичних дуг.
Якщо ви не хочете, щоб брекети забарвилися, краще виключити з раціону ягоди, варення, каву, вино. Не рекомендується курити.

3. Третє правило скоріше є доповненням до двох попередніх. Необхідно бути обережним під час курсу ортодонтичного лікування та регулярно відвідувати свого лікаря-стоматолога.

Ортодонти клініки «ДІАДЕНТ» складають та узгоджують  план відвідувань з пацієнтом одразу після встановлення брекетів.

Брекет-системи є найефективнішим засобом виправлення прикусу та вирівнювання зубів. У середньому брекети доведеться носити 1,5 – 2 роки, тривалість лікування залежить від тяжкості патології та віку пацієнта.

Как ухаживать за брекетами, чтобы сохранить зубы здоровыми

На жаль, стоматологи не можуть прискорити процес штучним шляхом, тому що він грунтується на природних механізмах. А ось пацієнт може подовжити період лікування. Недотримання елементарних правил обережності може призвести до відклеювання брекета. У кращому випадку його приклеять на місце, у гіршому — доведеться чекати, коли виготовлять новий. До тих пір, поки не усунуть проблему, брекет-система буде працювати менш ефективно. Якщо пропустити черговий прийом у ортодонта чи не виконувати його вказівки, лікування також затягнеться. Тому до ортодонтичного лікування необхідно ставитися дуже педантично.

Замовити дзвінок